Testissä korealainen palashampoo ja palahoitoaine

Muutama viikko sitten testasin ensimmäistä kertaa The Vegan Glown Original Shampoo Bar -palashampoota. Olin lievästi sanottuna hieman skeptinen: aiemmat kokemukseni palashampoista eivät ole olleet kovin imartelevia. Aloitankin postauksen taustoittamalla aluksi omaa, epäonnista historiaani palashampoiden parissa. Sen jälkeen kerron kokemukseni The Vegan Glown hiustenhoitotuotteista ja miksi ne saivat minut ihastumaan palatuotteisiin.

Kuvassa kaksi palashampoota, toinen on vaahdotettu valkoisella pinnalla. Toinen puoleksi säilytyspussissa.

Aiemmat kokemukseni palashampoista

Aivan ensimmäisen kerran kokeilin palashampoota nelisen vuotta sitten. Halusin löytää haastavalle hiuslaadulleni sopivan, ympäristöystävällisen shampoon. Hiukseni ovat hennot ja ohuet, mutta niitä on runsaasti ja lähes koko ikäni minulla on ollut pitkät hiukset. Ensimmäinen palashampookokeiluni oli täysi floppi, vaikka käytin shampoota tarkasti ohjeen mukaan. Pesun jälkeen hiukseni olivat tahmaiset, todella likaisen näköiset ja tuntuivat lähinnä pitkään jauhetulta, sitkaalta purukumilta. Kuontaloni ulkomuoto antoi ymmärtää, että hiuksissani oli työn alla rastat, vaikka se ei ollut tarkoitukseni. Jatkoin kuitenkin sinnikkäästi palashampoolla pesemistä, koska ohjeessa kerrottiin, että rasvainen tunne hiuksista katoaa muutaman viikon kuluttua. Parin kuukauden käytön jälkeen luovutin. En tiedä oliko vika hiuksissani vai shampoossa, mutta kahden kuukauden verran purukumitukkaa oli minulle tarpeeksi.

Toivuttuani ensimmäisestä kokeilusta parin vuoden verran, päätin antaa palashampoolle vielä mahdollisuuden ja ostin vastaavan tuotteen toiselta brändiltä. Käyttökokemus oli molemmilla kerroilla yhtä hankala: shampoopalaa piti kastella ja hieroa urakalla, että sain irrotettua siitä tarpeeksi vaahtoa. Palaa piti jopa hangata urakalla suoraan hiuksiin. Tämän jälkeen huuhtelu kesti todella pitkään, ennen kuin loputkin shampoojäämät suostuivat irtoamaan hiuksistani. Lopputulos oli tälläkin kertaa tismalleen sama kuin ensimmäisellä kerralla. Tällä kertaa lopetin käytön jo kolmen viikon jälkeen, koska en jaksanut enää uskoa, että lopputulos siitä paranisi ja shampoo eli loppuikänsä käsisaippuana.

The Vegan Glown Original Shampoo bar -palashampoo

Kokemukseni The Vegan Glow -brändistä

Kynnys lähteä kokeilemaan jälleen uutta palashampoota oli siis aiempien epämiellyttävien kokemusten vuoksi suuri. Korealaisesta kosmetiikasta sekä The Vegan Glow -brändistä minulla on kuitenkin hyvin positiivisia kokemuksia, joten rohkaisin mieleni ja päätin kokeilla shampoota. Kylpyhuoneessa poimin shampoopalan käteeni ja valmistauduin kastelemaan, vaahdottamaan ja hankaamaan shampoota hiuksiini ja viettämään lopuksi runsaasti aikaa suihkun alla hiuksia huuhdellen. Tajusin kuitenkin hyvin pian, että olin turhaan varautunut koko illan pesusessioon. Pelkästään käsissäni oleva vesi sai shampoon vaahtoamaan, hieroin palaa hetken käsieni välissä, levitin vaahdon hiuksiini ja huuhtelin tasan saman ajan kuin nestemäisenkin shampoon kanssa. Pesukokemus oli todella helppo ja miellyttävä. Entä lopputulos sitten? Aiempien kokemusten valossa suorastaan yllättävä! Hiukset olivat sileät ja mikä tärkeintä: puhtaat. Heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Hiuksiin ei jäänyt minkäänlaista rasvaista tunnetta, eikä purukumitukasta ollut tietoakaan.

Testissä Original Shampoo Bar -palashampoo

Oli myös hienoa huomata, kuinka laadukas tämä palashampoo on. Aiemmat käyttämäni palat muuttuivat parin käyttökerran jälkeen pehmeiksi, muovailuvahamaisiksi möykyiksi, joista irtosi lopulta shampoota turhankin paljon. Original Shampoo Bar -palashampoo kuitenkin säilyttää muotonsa ja koostumuksensa hyvin useankin käytön jälkeen. Pala on siis todella riittoisa ja siitä on helppo saada irrotettua juuri omien hiusten tarpeisiin sopiva määrä pesevää vaahtoa.

The Vegan Glown Original Shampoo bar -palashampoo

Testissä Original Shampoo Bar -palahoitoaine

Olin palashampoosta niin vaikuttunut, että testasin muutaman pesun jälkeen myös The Vegan Glown Original Conditioner Bar -palahoitoainetta. Sen käyttö vaati pientä harjoittelua, mutta jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen totesin, että myös se toimi odotuksiani paremmin. Hoitoaine vaati hieman enemmän työstämistä kuin shampoo. Kastelin hoitoainepalan aluksi hyvin ja hieroin palaa kevyesti suoraan hiusten latvoihin. Hoitoaine vaati myös huolellista huuhtelua. Pieni vaivannäkö kuitenkin kannatti: hiukseni olivat kiiltävämmät ja helpommin kammattavat jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Olin erittäin tyytyväinen myös hoitoaineen jättämään lopputulokseen.

Palashampoota ja palahoitoainetta - The Vegan Glow Orginal Shampoo Bar and Original Conditioner Bar

Yhteenvetona voisin sanoa, että ”riskinotto” kannatti ja olen todella tyytyväinen, että annoin The Vegan Glown hiustuotteille mahdollisuuden. Löysin lopulta ympäristöystävällisen shampoon, joka sopii hiuksilleni ja uskon, että meistä tulee pitkäaikaiset ystävät! Original Shampoo Bar -palashampoo ja Original Conditioner Bar -palahoitoaine toimivat niin hyvin, että uskallan suositella niitä jokaiselle ympäristöystävällisiä, mutta tehokkaita hiustenhoitotuotteita etsivälle.

Löydät kaikki The Vegan Glow tuotteet täällä. Kummatkin testatut tuotteet löydät verkkokaupastamme (tuotteet löydät alta). Lisäksi nyt palatuotteiden tilaajille kaupanpäälle Foamie saippuarasian, jossa tuotteet voi säilyttää likaamatta ja pitäen tuotteet puhtaana ja helposti käytettävänä.

Muokkaus 02/2023: The Vegan Glow tuotteet ovat valitettavasti poistuneet valikoimastamme.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0
OSTOSKORI