7 skin ihonhoitometodi

Kasvovesi on tärkeä osa korealaista ihonhoitorutiinia. Jopa niin tärkeä, että sille on tehty oma rutiini, 7 skin, keskelle ihonhoitorutiinia. 7 skin -metodilla tarkoitetaan useiden kasvovesien kerrostamista.

Mikä on “7 skin” metodi?

Etelä-Koreassa kasvovesi (toner) on nimeltään “skin”. Vaikka kasvovesi ei ole korealainen keksintö, “7 Skin”-metodi keksittiin Etelä-Koreassa. Metodin ajatuksena on se, että kasvovettä (tai halutessa vesimäistä hoitonestettä) imeytetään ihoon seitsemän ohutta kerrosta. Neste imeytyy ihoon paremmin, kun sitä lisätään vähän kerrallaan ja kosteutus on tehokkainta, kun nestettä kerrostetaan iholle.

Benton kasvovesi,läpinäkyvästä tekstuurista. Ei mainittavan juokseva tai paksu. (Snail Bee High Content Skin Toner)

Kasvovesien kerrostamisesta on iholle monenlaisia hyötyjä. Kasvovesien säännöllinen käyttö vahvistaa ihon luonnollista suojaa, mikä taas ehkäisee erilaisia iho-ongelmia. Kasvoveden levittäminen sormin myös edistää ihon verenkiertoa, jolloin iho saa paremmin happea ja ravinteita.

Kuinka “7 skin” ihonhoitometodia käytetään?

Kasvovettä levitetään puhdistetulle, kuivalle iholle. Kaada vanulapulle tai kämmenille muutama tippa kasvovettä ja taputtele hellästi kasvoille. Kun edellinen kerros kasvovettä on täysin imeytynyt, voit taputella kasvoille seuraavan kerroksen. Imeytymisajan suhteen on olemassa kahta eri koulukuntaa. Toisten mielestä kerrosten välillä pitäisi odottaa 3 minuutista jopa 15 minuuttiin, toisten mielestä taas seuraava kerros kannattaa levittää niin, että iho on vähän kostea, jolloin tuote imeytyy paremmin. Tämä on tietysti makuasia ja kerrostaminen kannattaa tehdä sen mukaan, mikä sopii juuri sinun ihollesi ja aikataulullesi. Edellisen kerroksen tulee kuitenkin aina antaa imeytyä pieni hetki ennen seuraavaa. Ensimmäinen kerros kasvovettä saattaa tuntua siltä, että se imeytyy todella hitaasti. Ei kuitenkaan kannata luovuttaa – seuraavat kerrokset imeytyvät yleensä nopeammin, eikä tuotetta tarvitse käyttää enää niin paljon kuin aluksi.

Nimestään huolimatta 7 skin metodissa kasvovettä tai hoitonestettä ei kuitenkaan ole pakollista levittää kaikkia seitsemää kerrosta joka aamu ja ilta. Jos ihosi tuntuu hyvin kosteutetulta, voit halutessasi lopettaa vaikka viiteen kerrokseen. Voit myös käyttää 7 skin -metodia esimerkiksi muutamana iltana viikossa ja muulloin pari kerrosta riittää hyvin. Muista kuitenkin ylläpitää 7 skin -metodia, jos haluat pysyviä tuloksia! Metodin avulla voit saavuttaa näkyviä tuloksia nopeastikin, mutta pysyvyys vaatii metodin säännöllistä ylläpitoa.

Kerrostaa voi yhtä tai useampaa erilaista kasvovettä. 7 skin -metodiin käy melkeinpä mikä tahansa kosteuttava kasvovesi tai hoitoneste. Vesimäinen kasvovesi on nopeampi ja helpompi imeyttää iholle kuin paksumpi ja hoitavampi tuote. Kasvovesien kerrostamisessa erilaisten koostumusten yhdistelmä on tehokkain. Kokeile kerrostaa vaikkapa aloittamalla vesimäisillä kasvovesillä ja siirtymällä kevyisiin hoitonesteisiin.

Huomaathan !!!

Jos käytät esimerkiksi retinolia, happoja tai taikapähkinää (witch hazel) sisältävää kasvovettä, suosittelemme levittämään sitä ainoastaan yhden kerroksen. Tällaisia voimakkaita aktiiviaineita ei kannata myöskään käyttää yhtäaikaisesti, runsaasta käytöstä ja eri aktiiviaineiden sekoittamisesta voi olla iholle enemmän haittaa kuin hyötyä. Aurinkovoiteen levittäminen aamurutiinin lopuksi on erityisen tärkeää aktiiviaineita sisältävien tuotteiden käytön jälkeen. Alkoholia sisältäviä kasvovesiä kannattaa myös välttää, koska ne kuivattavat ihoa.

Kerrosten avulla iho kosteutuu moninkertaisesti ja samalla se valmistaa ihoa seuraaville hoitotuotteille. Jatka siis 7 skin -metodin jälkeen ihonhoitoa tavallisen ihonhoitorutiinisi mukaan. Lopuksi kasvovesirituaalilla aikaansaatu kosteus sidotaan iholle kosteusvoiteella.

7 skin -metodia voit käyttää olipa ihotyyppisi millainen tahansa. Esimerkiksi kosteusköyhä iho tarvitsee kosteutta rasvan sijaan, joten kosteusköyhälle iholle 7 skin -metodi sopii erinomaisesti. Jos taas ihosi on rasvoittuva tai akneen taipuvainen, tykästyt metodiin varmasti, koska voit unohtaa paksut, ihohuokosia tukkivat kosteusvoiteet – ohut kosteusvoidekin riittää. Kasvovedet kosteuttavat ihoa tehokkaasti ilman raskasta ja rasvaista voidekerrosta.

Areum Beautyn kasvovesivalikoima

Tutustu kasvovesivalikoimaamme täällä. Huomaathan, että aktiivisia aineita sisältävien (AHA/ BHA/ PHA) tai kemilllisesti kuorivien kasvovesien kohdalla yksi kerros riittää. Ylikerrostaminen voi kuoria ihoa jopa liikaa ja aiheuttaa ihoärsytystä ja finnejä.

Nestemäinen hoitoneste käy myös hyvin 7 Skin -metodiin. Esimerkiksi nämä

Vinkki:


Kasvovesi levitetään tavallisesti kasvoille käsin. Tällöin suuri osa kasvovedestä valuu kuitenkin suoraan lavuaariin, eikä tilanne ole yhtään parempi kertakäyttöisten vanulappujenkaan kanssa. Olemmekin kokeneet käteviksi Last Objectin Last Round -kestovanulaput, jotka voi helposti pestä ja käyttää useita kertoja. Helppoa kauneudenhoitoa ilman turhaa jätettä!

Joko olet kokeillut kestovanulappuja? Tutustu myös niihin verkkokaupassamme!

Kauniin ihon ja eettisen kosmetiikan puolesta

Areum Beautyn tiimi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0
OSTOSKORI