Adenosiini ihonhoidossa

Adenosiini ihonhoidossa

Adenosiini (inci adenosine) on ihonhoidossa suosittu luonnollinen ainesosa. Se on tunnettu erityisesti sen anti-age vaikutuksistaan, häivyttäen ihon juonteita ja ryppyjä. Tutkimuksissa on myös saatu viitteitä, että se voisi lisätä iholla kollageenin tuotantoa, parantaen ihon kimmoisuutta ja kosteustasapainoa ja täten auttaen juonteiden hoidossa. On myös viitteitä että se voi auttaa tulehduksien hoidossa, ja kykyä nopeuttaa ihosolujen uusiutumista ja täten ihon luontaista korjautumista.

Adenosiinin hyödyt

Nämä potentiaaliset ominaisuudet ovat tehneet siitä viimeaikoina hyvin suositun ainesosan modernissa ihonhoidossa:

  • Juonteita ja ryppyjä häivyttävät ominaisuudet, eritoten anti-age tuotteissa ikääntyvälle iholle.
  • Ihoa rauhoittavat ominaisuudet, vähentävät ärsytystä ja punoitusta.
  • Ihoa korjaava vaikutus. Kollageenin tuotantoa lisääminen ja ihosolujen uusitumisen auttaa ihokudosta korjautumaan.

Turvallisuus

Adenosiinia pidetään yleisesti turvallisena ainesosana kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle. Aineen valmistetaan yleensä hiivasta. Sillä on todettu ihon juonteita vähentävä vaikutus jo hyvinkin pieninä 0,1% pitoisuuksina. Pitoisuudet ihonhoitotuotteissa vaihtelevat yleensä 0,1 – 1,0% välillä, ja täten se on yleensä inci-listauksissa listan loppupäässä.

Adenosiini on ihmisen kehossa luontaisesti esiintyvä aine, ja sitä käytetään paitsi ihonhoidossa, niin myös lääketieteessä. Sillä ja sen johdannaisilla on myös iso rooli osana ihmiskehon normaalia toimintaa, sillä ollen tiettävästi keskeinen asema esimerkiksi ihmisen nukahtamisessa, solujen energiansiirrossa ja signaalinvälityksessä. Myös kofeiinin vaikutukset liittyvät oleellisesti adenosiiniin – Kofeiinin ottaessa adenosiinin paikan sille tarkoitetuissa reseptoreissa.

Adenosiini korealaisessa kosmetiikassa

Aineosa on erittäin suosittu osana kaikenlaisia kosmetiikkatuotteita, myös korealaisessa kosmetiikassa. Areum Beautyn valikoimasta löytyy jopa 61 tuotetta jotka sisältävät adenosiinia, aina kasvonaamioista, kasvovesiin, hoitonesteisiin, seerumeihin, voiteisiin ja jopa meikkeihin!

Löydät kaikki adenosiinia sisältävät tuotteemme täältä. Kuvan kasvonaamio on Ondo Beautyn Adenosine & Zhi Mu Lifting Mask Tang – Tang.

Lähteet

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0
OSTOSKORI