Kasvovedet

Aasiassa kasvovedet ovat hyvin suosittuja, niitä käytetään runsaasti ja niitä on myös maittain nimetty eritavoilla. Vietnamissa käytetään termejä “ruusuvesi” tai “mineraalisuihke”, Koreassa puhutaan ihosta (skin) ja Japanissa puhutaan pehmitteestä (softener). Käyttötarkoitus on kuitenkin sama – tasoittaa ja uudelleenkosteuttaa iho puhdistuksen jälkeen, tasapainottaa ihon pH-arvo ja valmistaa iho seuraaviin ihonhoitovaiheisiin.
Lue lisää kasvovesistä

Näytetään tulokset 1–16 / 35

Vegaaninen tuote = Vegaaninen tuote

Mikä on kasvovesi?

Kasvovesi (eng. toner) on puhdistusaineen jälkeen käytettävä kosmetiikkatuote, joka viimeistelee ihon puhtauden. Lisäksi kasvovedet palauttavat ihon normaalin pH-arvon sen pesun jälkeen. Kasvovesien käyttö vähentää haitallisten bakteereiden määrää iholla ja näin ehkäisee esimerkiksi finnien ja mustapäiden syntymistä. Kasvovedellä voi myös olla ihoa rauhoittavia ja ihohuokosia pienentäviä vaikutuksia.

Aiemmin kasvovesissä käytettiin usein alkoholia, joka kuivatti ihoa. Nykyään alkoholia ei juurikaan kasvovesissä käytetä ja kasvovesiä voi käyttää paremminkin tuomaan iholle lisäkosteutta. Useat kasvovetemme sisältävät esimerkiksi yhtä tai useampaa luonnollista hyaluronihappoa kosteuden sitomiseksi iholle, joka voi sitoa kosteutta jopa tuhatkertaisesti oman painonsa verran! Kosteuttava kasvovesi voi siis olla erinomainen lisä esim. talviseen ihonhoitoon, jolloin kuivuus on usein ongelma. Kosteuttavia kasvovesiä ovat esimerkiksi myymämme Bentonin kasvovedet Cacao Moist and Mild Toner ja Tea Tree Mist.

Kenelle ne sopivat?

Mielestämme kasvovesistä voivat hyötyä kaikki. Erityisesti jos ihotyyppisi on öljyinen, kärsit aknesta tai käytät paljon meikkiä, hyödyt eniten kasvoveden lisäpuhdistavasta vaikutuksesta ja ihohuokosten supistumisesta.

Kuivattavatko vai kosteuttavatko kasvovedet ihoa?

Kasvovesiä on erilaisia, ja erityisesti alkoholia sisältävät kasvovedet voivat kuivattaa ihoa. Verkkokauppamme valikoimasta löytyvät kasvovedet eivät kuitenkaan sisällä alkoholia, ja kaikkia kasvovesiämme voi käyttää tuomaan iholle lisäkosteutta. Ihon kosteuttamiseen suosittelemme Bentonin tuotteita Cacao Moist and Mild Toner ja Tea Tree Mist.

Kuinka kasvovettä käytetään?

Käytä kasvovesiä puhdistusaineen jälkeen, eli ihonhoitorutiinin toisessa vaiheessa. Kasvovettä voi levittää kasvoille joko vanulapulla, sormien kautta taputellen iholle. Osaa tuotteista voi myös käyttää suihkuttamalla sitä suoraan kasvoille. Voit käyttää kasvovettä osana sekä aamu- että iltarutiiniasi, lisäksi keveitä suihkutettavia mist-tyyppisiä kasvovesiä voi käyttää halutessasi pitkin päivää tuomaan lisäkosteutta kasvoillesi.

Benton kasvovesi, kuvassa suihkutetaan tuotetta suoraan kasvoille n. 30cm päästä silmät suljettuina(Let's Carrot Oil Toner)
Mist-tyyppisiä kasvosuihkeita voidaan käyttää myös suihkuttamalla niitä suoraan kasvoille.

Meidän suosikkimme

Tällä hetkellä olen rakastunut Tia'min My Signature Vita B5 Toner -kasvoveteen! Se kosteuttaa ihoani erinomaisesti, ja lisäksi sen pääainesosa B5-vitamiini rauhoittaa ihoani. Minulla on herkkä ja akneen taipuvainen iho, ja tämä kasvovesi toimii minulle erinomaisesti kun ihoni on ärtynyt tai stressaantunut.

Toinen "go to" kasvoveteni on Beauty of Joseonin Bubble Toner Green Plum + AHA, johon turvaudun kun kasvoni kaipaavat hellää kuorintaa. Sen 3% AHA-hapot kuorivat ihoa tavalla joka sopii myös herkälle iholle. Lisäksi sitä on äärimmäisen helppo käyttää: Pumppupullo tekee hetkessä helposti levitettävän vaahdon, ja bonuksena tuote on erittäin riittoisa! Jopa lähes päivittäisellä käytöllä se on riittänyt jopa 6kk ajan.

- An / Areum Beauty

Lähteet

Kirja The Korean Skincare Bible (Lilian Yang, Leah Ganse, Sara Jiménex) , Byrdie - What does face toner do? We asked the experts

0
OSTOSKORI