10-vaiheinen ihonhoitorutiini

Korealainen kauneudenhoito on erityisen kuuluisa kymmenvaiheisesta ihonhoitorutiinistaan. Vaikka rutiini voi kuulostaa haastavalta ja aikaavievältä, ei se sitä todellisuudessa ole. 10-vaiheisessa ihonhoitorutiinissa on varmasti monta sellaista kohtaa, jotka kuuluvat jo valmiiksi monen ihostaan huolehtivan päivittäiseen ihonhoitorutiiniin, eikä jokaista vaihetta tarvitse, tai edes kannata noudattaa joka kerta (esimerkiksi kuorinta ja kangasnaamio). Toisille pitkähkö hoitorutiini sopii sellaisenaan, mutta kaikkia kymmentä vaihetta ei silti tarvitse noudattaa, saadakseen näkyviä tuloksia. Korealaisesta ihonhoitorutiinista voi muokata helposti itselleen sopivan ja valita omikseen ne vaiheet, joista kokee eniten hyötyvänsä.

Vaihe 1: Öljypohjainen puhdistustuote

Kaksoispuhdistus on tärkeä osa korealaista ihonhoitorutiinia. Sen avulla puhdistetaan kasvojen iholta ensin kaikki öljypohjainen lika, meikki ja liiallinen tali öljyjä sisältävällä ihonpuhdistustuotteella. Laadukas puhdistusöljy liukenee kasvoilta helposti vedellä eikä jätä jälkeensä rasvaista tunnetta. Aamuisin öljypuhdistus ei ole välttämätön ja monet suosivatkin sitä ainoastaan iltarutiinin yhteydessä.

Vaihe 2: Vesipohjainen puhdistustuote

Kun ihon pinnalta on puhdistettu meikit ja muut epäpuhtaudet, pääsee vesipohjainen ihonpuhdistustuote syväpuhdistamaan ihohuokoset. Vesipohjaista puhdistustuotetta voi käyttää sekä aamuisin että iltaisin.

Vaihe 3: Kuorinta

Korealaiset eivät arvosta rakeellisia kasvokuorintoja vaan K-beauty suosii enemmän hellävaraisia, rakeettomia kuorintoja. Korealaiset kuorintatuotteet sisältävät usein erilaisia happoja tai entsyymejä, jotka poistavat kuollutta ihosolukkoa vahingoittamatta ihoa. Niitä ei tarvitse huuhdella pois iholta. Kuorintatuotteet tekevät ihosta pehmeämmän ja kuulaamman. Kuorintatuotteita suositellaan käytettäväksi korkeintaan 1-2 kertaa viikossa.

Poispestävät tai fysikaaliset kuorintatuotteet ja -välineet

Iholle jätettävät, kemialliset kuorintatuotteet

Vaihe 4: Kasvovesi

Kasvovesi on korealaisessa ihonhoitorutiinissa erittäin tärkeä tuote. Kasvoveden tärkein tehtävä on tasapainottaa ihon pH. Kun ihon pH on tasapainossa, ihonhoitotuotteiden ainesosat vaikuttavat iholla tehokkaammin. Kasvovettä kannattaa käyttää aamuin illoin, sillä ihonpuhdistustuotteet ja vesi voivat vaikuttaa ihon luonnolliseen pH-arvoon.

Vaihe 5: Hoitoneste

Hoitoneste eli essence on yksi korealaisen ihonhoidon kulmakivista. Hoitonestettä käytetään iholla ennen seerumin levitystä. Se tuo iholle tehostettua kosteutusta ja varmistaa muiden ihonhoitotuotteiden tehokkaamman imeytymisen. Hoitonesteet näyttävät kasvovesiltä, mutta ovat silti koostumukseltaan tavallisesti kasvovesiä täyteläisempiä ja seerumeita ohuempia. Hoitonesteet toimivat parhaiten, kun ne taputellaan sormin suoraan kasvoille. Myös hoitonesteitä suositellaan käyttämään aamuin illoin. Näin iho pysyy täyteläisen kosteutettuna.

Vaihe 6: Seerumi

Seerumi hoitaa ihoa ja sen erityisiä ongelmia. Korealaisessa ihonhoidossa seerumeja kutsutaan usein myös ampulleiksi tai boostereiksi, mutta niiden kaikkien tarkoitus on tuoda iholle tehostettua hoitoa tehokkaasti imeytyvien aktiiviaineiden avulla.

Vaihe 7: Kangasnaamio

K-beautylle ominainen, ikoninen tuote, kangasnaamio, tehoaa parhaiten, kun sitä käytetään hoitonesteen ja seerumin jälkeen. Naamioita on saatavilla monipuolinen valikoima. Kangasnaamioiden kankaaseen on imeytetty runsaasti seerumia, jonka haihtumista kangas hidastaa ja seerumi saa rauhassa helliä ihoa. Yleensä kangasnaamion annetaan vaikuttaa noin 20 minuuttia. Naamion poistamisen jälkeen loput kasvoille jääneestä seerumista taputellaan iholle. Kangasnaamiot tekevät ihosta täyteläisen kosteutetun ja kuulaannäköisen. Niitä voi halutessaan käyttää päivittäin.

Vaihe 8: Silmänympärysvoide

Silmänympärysiho on ohuempaa kuin muu kasvojen iho. Silmänympärysvoide kosteuttaa ihoa ja ehkäisee ohuelle iholle helposti syntyviä juonteita.

Vaihe 9: Kosteusvoide

Kosteusvoide auttaa lukitsemaan iholle sitä kosteuttavat ja hoitavat aktiiviaineet, jotka muuten saattaisivat nopeasti haihtua iholta. Kosteusvoide on siis hyvin tärkeä osa sekä länsimaista että korealaista ihonhoitorutiinia ja sitä tulee käyttää aamuin illoin.

Vaihe 10: Aurinkosuoja (aamulla)

Päivisin korealaisen ihonhoitorutiinin päättää aurinkovoide. Auringon UV-säteily aiheuttaa iholle ryppyjä ja muita ikääntymisen merkkejä. Ihon suojaaminen korkealla suojakertoimella on siis todella tärkeää.

Vaihe 10: Yönaamio (illalla)

Iltaisin korealaisen ihonhoitorutiinin viimeinen vaihe on yönaamio, jolla voi korvata tavallisen kosteusvoiteen. Yönaamiot tuovat yöunien aikana tehostettua hoitoa iholle. Herätessä iho tuntuu täyteläisen kosteutetulta ja heleältä. Naamioita suositellaan käytettäväksi 1-2 kertaa viikossa.

Kauniin ihon ja eettisen kosmetiikan puolesta

Areum Beautyn tiimi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0
OSTOSKORI