Kaikki korealaisesta kosmetiikasta

Korealainen kosmetiikka (k-beauty) on noussut 2000-luvun nopeiten kasvavaksi ihonhoitotrendiksi ympäri maailman. Jos olet miettinyt miksi, ja mitä kaikkea korealaisesta kosmetiikasta tulisi tietää niin olet oikeassa paikassa! Käyn lävitse kaiken tarpeellisen tiedon korelaisesta kosmetiikasta.

Pähkinänkuoressa

Korealaisella kosmetiikalla viitataan nimenomaan Etelä-Koreassa valmistettuihin ja/tai suunniteltuihin ihonhoitotuotteisiin. Niiden ilmiömäisesti noussutta suosiota selittää tuotteiden korkea laatu, hyvä hinta/laatusuhde sekä luonnolliset ja puhtaat ainesosat.

Korealaisessa kosmetiikassa on tyypillistä käyttää paljon erilaisia luonnosta tulevia ainesosia, kuten vihreää teetä, etanaseerumia, rohtosammakonputkea ja jopa mehiläismyrkkyä. Yleisesti ottaen tuotteet ovat laadukkaita, ja myös edullisia jos vertailukohdaksi ottaa vastaavanlaatuiset länsimaalaiset tuotteet.

Korealainen ihonhoito on tullut tunnetuksi erilaisista ihonhoitorutiineistaan, joissa yleensä pyritään saavuttamaan elinvoimainen ja kaunis iho. Luonnollisen kuulas, hehkuva ja hyvin kosteutettu iho on ikoninen tyyli, joka Koreasta helposti tulee mieleen.

Tuotteilla tähdätäänkin saavuttamaan juuri tämänkaltainen iho – sen kokonaisvaltaista hyvinvointia unohtamatta. Kuulaan hehkuvaan lopputulokseen pyritään käyttämällä luonnollisia raaka-aineita, jotka aidosti auttavat ihoa voimaan hyvin, keskiössä eivät ole synteettiset ja mikromuovien täyttämät tuotteet, joilla vain pyritään jäljittelemään hyvinvoivan ihon tuntumaa tai ulkoasua.

Näistä syistä meillekin oli selvää, että haluamme Areum Beautyllä keskittyä nimenomaan korealaiseen kosmetiikkaan ja erityisesti laadukkaimpiin ja eetisimpiin tuotteisiin. Me olemme tietenkin myös itse kovia korealaisen kosmetiikan kuluttajia, ja uskomme tuotteisiimme ja niiden laatuun kaikella sydämellämme.

Korealaiset ihonhoitorutiinit

Korealaiseen ihonhoitoon yhdistetään useita erilaisia ihonhoitorutiineja, mutta tunnetuin varmasti on korealainen kymmenvaiheinen ihonhoitorutiini. Vaikka rutiini voi kuulostaa haastavalta ja aikaavievältä, ei se sitä todellisuudessa ole, sillä rutiinia ei käytännössä ole tarkoituskaan noudattaa päivittäin orjallisesti.

Kymmenvaiheisen ihonhoitorutiinin vaiheet ovat lyhyesti:

 1. Öljypohjainen puhdistus
 2. Vesipohjainen puhdistus
 3. Kuorinta
 4. Kasvovesi
 5. Hoitoneste
 6. Seerumi
 7. Kangasnaamio
 8. Silmänympärysvoide
 9. Kosteusvoide
 10. Aurinkosuoja (aamulla) tai yönaamio (illalla)

Kaikkia vaiheita ei yleensä suoriteta joka kerta, esimerkiksi kangasnaamiota ei välttämättä tarvitse käyttää päivittäin ja kerta tai pari viikossa riittää kuorinnan osalta. Kaksivaiheista puhdistusta ei myöskään tarvitse suorittaa joka kerta, esimerkiksi aamuisin riittää yksivaiheinen puhdistus, ja kaksoispuhdistusta voi käyttää tarpeen mukaan vaikkapa illalla meikkien puhdistamiseen. Lue lisää kymmenvaiheisesta ihohoitorutiinista blogistamme!

Toinen tunnettu ihonhoitorutiini on ns. 7 Skin -metodi, jossa on keskiössä kasvovesi (kasvovesi on muutenkin tärkeä osa korealaista ihonhoitorutiinia). Vaikka kasvovesi ei ole korealainen keksintö, 7 Skin -metodi on lähtöisin Etelä-Koreasta.

Metodin ajatuksena on se, että kasvovettä tai vesimäistä hoitonestettä imeytetään ihoon seitsemän ohutta kerrosta. Neste imeytyy ihoon paremmin, kun sitä lisätään vähän kerrallaan ja kosteutus on tehokkainta, kun nestettä kerrostetaan iholle. Voit lukea lisää 7 Skin ihonhoitometodista aiheesta kertovasta blogikirjoituksestamme 7 Skin ihonhoitometodi.

Ihon kosteuttaminen

Korealaisessa ihonhoidossa ihon kosteuttaminen on olennaista. Tärkeimpiä ihoa kosteuttavia tuotteita ovat kasvovesi (tuotteen nimessä yleensä toner, skin tai booster) ja hoitoneste (essence). Korealainen kosmetiikka on tunnettu erityisesti hoitonesteistään, joiden alkuperä onkin juuri Etelä-Koreassa.

Kasvoveden tärkeimpinä tehtävinä on viimeistellä ihon puhdistus ja palauttaa ihon normaali ph-arvo, sekä kosteuttaa ihoa. Hoitonesteet taas sisältävät yleensä enemmän hoitavia ja kosteuttavia ainesosia, ja ovat jotain kasvoveden ja seerumien välillä.

Rajanveto hoitonesteiden ja kasvovesien välillä ei kuitenkaan aina ole selkeä. Jotkin kasvovedet voivat olla hoitavampia, ja korvata hoitonesteenkin käyttöä, ja toisaalta tietyillä hoitonesteillä taas voi korvata kasvovesien käyttöä!

Käytit sitten kasvovettä tai hoitonestettä tai kumpaakin, oleellista on huolehtia siitä, että tuote palauttaa ihon normaalin ph-arvon, ja kostettaa ihoa riittävästi. Mikäli tarvitset apua sinulle sopivien tuotteiden valintaan, olethan rohkeasti yhteydessä niin autamme mielellämme!

Soveltuuko korealainen kosmetiikka suomalaiselle iholle?

Korealainen kosmetiikka soveltuu erityisen hyvin suomalaiselle iholle ja suomalaisiin olosuhteisiin! Korealaisessa ihonhoidossa hyvin kosteutettu iho on keskeisessä osassa, joten se sopii äärimmäisen hyvin pitkän, ihoa kuivattavan talven dominoimaan Suomeen.

Miksi juuri Etelä-Koreasta on tullut ihonhoidon jättiläinen?

Etelä-Korea on erittäin moderni ja kehittynyt talous, missä ihonhoito on ehkä suositumpaa kuin missään muualla maailmassa. Etelä-Koreassa kosmetiikkaan käytetään paljon rahaa, ja sen saatavuus on omaa luokkaansa.

Korealaiset ovat myös innokkaita kokeilemaan uusia tuotteita, ja niitä yleensä myydäänkin pienissä pakkauksissa, jotta uusia tuotteita on helppoa ja edullista kokeilla.

Lisäksi tyypillistä on se, että myös miehet vähintäänkin hoitavat aktiivisesti ihoaan, eikä heille epätavallista ole kaunistautua meikkaamallakaan.

Korealaiseen kosmetiikkaan ja siihen liittyvään ihonhoitokulttuuriin (k-beautyyn) liittyy siis paljon muutakin, kuin pelkät laadukkaat tuotteet. Koreassa ihonhoito on oleellinen osa koko yhteiskunnan kulttuuria, ja sillä on pitkä historia.

Korealainen ihonhoito keskittyy paljon kokonaisvaltaisemmin ihon hyvinvointiin kuin perinteisempi läntinen ihonhoitokulttuuri. Termi k-beauty kuvaakin paitsi korealaisia kosmetiikkatuotteita, myös kokonaista ihonhoitokulttuuria, joka eroaa omastamme.

Korean isot ja vaativat markkinat ovat johtaneet kovaan kilpailuun valmistajien kesken, minkä seurauksena maa pursuaa mitä erilaisempia ja toistaan laadukaampia kosmetiikkatuotteita ja valmistajia.

Näistä syistä korealainen kosmetiikka onkin tunnettu nimenomaan innovatiivisuudestaan: tuotteiden laatuun panostetaan valmistusprosessin joka vaiheessa – aina laadukkaista raaka-aineista toimiviin pakkauksiin.

Uusia, erityisesti luonnosta saatavia raaka-aineita kokeillaan ennakkoluulottomasti, niin valmistajien kuin kuluttajienkin toimesta. Koreasta onkin tullut todellinen kosmetiikan edelläkävijä, eikä sen maailmanvalloitukselle näy loppua!

Tuotteiden eettisyydestä

Eläinkokeet on lailla kielletty Etelä-Koreassa, vaikkakaan se ei täysin varmasti takaa sitä, että kaikki maan tuottama kosmetiikka on eläinkokeetonta. Eläinkokeet voi olla esimerkiksi ulkoistettu, tai niitä voidaan tehdä ulkomailla osana esimerkiksi myyntiluvan saamiseksi Kiinan markkinoille.

Tästä syystä me olemme tarkkaan selvittäneet myymiemme valmistajien eläinkokeettomuuden, josta voit lukea lisää täältä.

Korealaisen kosmetiikan historia

Kauneudella on perinteisesti ollut iso merkitys korealaisessa kulttuurissa. Koreassa elää vanha uskomus siitä, että ulkoinen olemus viestii henkilön luonteesta, ja tästä syystä ulkonäkö on perinteisesti ollut tärkeässä roolissa korealaisessa kulttuurissa. Kosmetiikan käyttöä voidaan jäljittää ainakin ajanlaskun alkuun ns. Korean kolmen kuningaskunnan kauteen.

Erityisesti Goryeon dynastissa n. 900-1400 yläluokan kiinnostus taiteeseen ja kulttuurin näkyi myös kosmetiikan edistyksenä ja koristeellisena kaudenhoitona. Erilaisia kasviöljyjä ja kasvien tuhkaa käytettiin, ja kosmetiikka edistyi myös avautuneiden kauppasuhteiden antamien mahdollisuuksien ansiosta.

Goryeonin dynastian jälkeen tulleen Joseonin dynastian aikana n. 1400 – 1900 kauneusihanne siirtyi enemmän luonnolliseen ihonhoitoon meikkaamisen sijasta. Ihon hyvinvointi ja luonnollisuus nousivat entistä tärkeämmäksi korealaisessa kosmetiikassa. Taustalla olivat kungutselaisuuden opit sisäisestä kauneudesta. Tästä dynastian aikakaudesta myös myymämme Beauty of Joseon tuotemerkki on saanut nimensä.

Joseonin jälkeisessä ajassa korealainen ihonhoitokulttuuri on levinnyt ympäri maailmaa. Erityisesti 2000-luvun alussa maan ihonhoitokulttuuri ja sen kosmetiikkatuotteet (eli k-beauty) on kasvanut valtavaksi trendiksi. Sen keskiössä ovat ihon hyvinvointi ja laadukkaat tuotteet, ja nykyään korealainen kosmetiikka ja ihonhoito onkin suositumpaa kuin koskaan.

Lähteet: Kirja The Korean Skincare Bible (Lilian Yang, Leah Ganse, Sara Jiménex), The Korea Times – Tracing history of cosmetics, Wikipedia – Cosmetics in Korea

Mistä ostaa?

Ehkä olemme vähän puolueellisia, mutta siltikin aivan aidosti mielestämme kannattaa ostaa meiltä 🙂 Olemme keskittyneet parhaisiin ja laadukkaimpiin korealaisiin ihonhoitotuotteisiin, ja avoimuus ja eettisyys on meille ensisijaisen tärkeää, kuten myös asiakkaidemme tyytyväisyys. Lisäksi olemme täysin suomalainen yritys, mistä todisteena meille on myönnetty avainmerkki. Katso lisätietoa yrityksestämme.

Katso tuotteemme tuoteryhmittäin: Ihon puhdistus, kasvovedet, hoitonesteet, seerumit, voiteet, aurinkovoiteet, kasvonaamiot, korealaiset meikit ja muu kosmetiikka.

Katso tuotteemme ihotyypeittäin: Normaali iho, kuiva iho, herkkä iho, sekaiho, rasvoittuva iho, akneiho, ikääntyvä iho, pigmettimuutosten hoito ja atooppinen iho.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä on korealainen kosmetiikka? Korealainen kosmetiikka on Etelä-Koreasta peräisin olevia ihonhoitotuotteita, sekä niihin liittyviä ihonhoitorutiineja. Tähän viitataan usein myös termillä k-beauty.

Miksi korealainen kosmetiikka? Korealaiset tuotteet ovat laadukkaita, luonnonläheisiä, innovatiivisia ja ne sisältävät yleisesti hoitavia aineita suurempina pitoisuuksina kuin länsimaiset tuotteet. Lisäksi niiden hinta-laatusuhde on lyömätön: Laadullisesti vertailtavissa oleva ns. selektiivinen kosmetiikka on moninkertaisesti kalliimpaa.

Onko korealainen kosmetiikka turvallista? Kyllä on, mutta kuten kaikessakin muussa ihonhoidossa, kaikki tuotteet ja ainesosat eivät sovellu hyvin kaikille. On suositeltavaa testata tuotteita ensin pienelle ihoalueelle ns. patch test -menetelmän avulla, ja olla tietoinen mitä ainesosia sinulle parhaiten toimivissa tuotteissa käytetään.

Mistä voin lukea lisää?

Korealaisesta ihonhoidosta on paljon kirjoja, blogeja ja some-kanavia. Tämän kirjoituksen lähteenä on käytetty seuraavia kirjoja:

 • Katja Kokko – Kuulaan kaunis iho (korealainen ihonhoito)
 • Virve Friedman – Täydellinen iho (opas korealaiseen ihonhoitoon)
 • Lilin Yang – The korean skincare bible (englanniksi)

Lisäksi Virve Friedman kirjoittaa kenties suosituinta suomalaista blogia k-beautystä: Ostolakossa – Blogi minimalismista, kosmetiikasta ja onnellisesta elämästä.

Muita suomalaisia blogeja ovat esimerkiksi Rabbit Glow, joka keskittyy erityisesti eettiseen kuluttamiseen, mukaanlukien vegaaninen kosmetiikka ja luonnonkosmetiikka. Blogi ei käsittele yksinomaan korealaisia tuotteita, mutta niistäkin voi blogista säännöllisesti lukea.

Areum Beauty myy korealaista kosmetiikka

Olemme eettisen korealaisen kosmetiikan verkkokauppa. Tervetuloa ostoksille! Siirry selaamaan tuotteitamme.

0
OSTOSKORI