Benton Mineral Sun Stick – Uusi suosikkini aurinkovoiteissa

Tiedättekö sen tunteen kun tuote ei pelkästään täytä tehtäväänsä, vaan yllättää sinut toimivuudellaan täysin! Korealaiseen kosmetiikkaan tutustumisen myötä olen saanut kokea positiivisia elämyksiä jatkuvalla syötöllä. Erityisesti Benton on ollut minulle brändi, joka yllättää erinomaisilla tuotteillaan kerta toisensa jälkeen.

Elämäntilanteeni ei salli minun käyttää tällä hetkellä kemiallisia aurinkosuojia, joita tavallisesti suosin, ja kevään ensimmäisten auringonsäteiden myötä aloin perehtyä fysikaalisiin, eli mineraaliaurinkosuojiin. Ennen uuden aurinkosuojasuosikkini arvostelua kerron lyhyesti UV-säteistä sekä kemiallisten ja fysikaalisten aurinkovoiteiden eroista.

Kemikaalisen ja fysikaalisen aurinkosuojan erot

Aurinko tekee hyvää mielelle ja UV-säteistä keho saa D3-vitamiinia. UV-säteily voi myös parantaa joitakin ihotauteja. Tästä huolimatta ihon suojaaminen UV-säteiltä on niiden vakavien haittavaikutusten vuoksi erittäin tärkeää! UV-säteily polttaa ja vanhentaa ihoa sekä aiheuttaa ihosyöpiä. Auringon UVB-säteily saa aikaan ihon punoitusta. Pitkäaaltoinen UVA-säteily ei ole yhtä polttavaa, mutta se tunkeutuu ihossa syvemmälle. Kaikkien iho ei pala auringossa yhtä nopeasti, palamisherkkyyden määrittävät oma ihotyyppi ja UV-säteilyn voimakkuus. UV-säteiltä suojautumista suositellaan kuitenkin jokaiselle.

Fysikaalisten aurinkosuojavoiteiden parhaita puolia on se, että ne alkavat toimia heti, kun taas kemialliset aurinkosuojatuotteet imeytyvät ihoon ja alkavat suojata vasta noin puolen tunnin kuluttua levittämisestä. Kemiallisten aurinkosuojien toiminta perustuu siihen, että ne muuttavat haitallisen UV-säteilyn infrapunasäteilyksi eli lämpösäteilyksi. Fysikaaliset aurinkosuojat taas käyttävät mineraalipohjaisia suodattimia (titaanidioksidia tai sinkkioksidia), jotka heijastavat UV-säteet iholta, eivätkä ne imeydy ihoon. Fysikaalisten aurinkosuojien muu koostumus imeytyy kuitenkin ihoon.

Joidenkin tutkimusten mukaan kemialliset aurinkosuoja-aineet voivat sisältää terveysriskejä, kuten kertymistä elimistöön, ihoärsytystä ja hormonaalisia muutoksia. Mineraalisuojia pidetäänkin kemiallisia turvallisempana ja tehokkaampana suojautumiskeinona haitallisilta UV-säteiltä.

Kaikki mineraalisuojat eivät ole samanlaisia

Huolimatta siitä, että fysikaalisia suojia pidetään yleisesti turvallisempina, olen koko ikäni suosinut kemiallisia aurinkorasvoja. Vastaan on tullut hyviä ja huonoja sellaisia. Ensimmäinen kokeilemani mineraalisuoja oli järkyttävä pettymys. Sitä hankkiessani markkinoilta oli vaikea löytää korealaisia aurinkosuojia, joten päädyin ostamaan länsimaisen tuotteen. Aurinkovoide oli rasvainen, tahmainen ja jätti kasvoille paksun valkean kerroksen. Kesäturkkiin karvaansa vaihtava koirani sai aikaan sen, että irtokarvat tuntuivat suorastaan hakeutuvan kasvoilleni ja jäivät hiusteni kavereiksi kiinni aurinkosuojaan. Urheillessa voide valui hien mukana pitkin kasvoja ja tahmasi pipon ja kaulahuivin. Näytin niin hassulta, että voide sai minut välttelemään ulkoilua ihmisten keskuudessa ja välittömästi päästyäni sisälle, minun oli pakko pyyhkiä ahdistava voide pois kasvoiltani. Positiivista oli kuitenkin se, että suojakerroin voiteella oli 50, eivätkä kasvoni alkaneet punoittaa lainkaan ulkoilun yhteydessä, ei edes auringonsäteiden kimpoillessa keväthangilta.

Avuksi korealainen aurinkovoide ❤️

Turhauduin tuotteeseen niin kovasti, että loppukeväästä luin arvosteluja K-beaty -brändeiltä ilmestyneistä aurinkovoiteista ja heti sen ollessa mahdollista, hankin itselleni Bentonin Mineral Sun Stick -aurinkovoidepuikon. Tässä kohtaa minussa velloi juuri se tunne, kun en odottanut tuotteelta oikeastaan mitään: arvostelujen ”ei tahmaa” -kommentti riitti siihen, että olin valmis kokeilemaan tuotetta. Ja onneksi tein niin – ihastuin aurinkosuojaan heti ensimmäisellä käyttökerralla!

Levitin leveästä puikosta reilusti voidetta kasvoilleni, päivävoiteen päälle, juuri ennen ulkoilua. Pelkkä puikko ei jättänyt täysin tasaista tulosta, joten hieroin kasvoja vielä kevyesti, jotta sain tuotteen levittymään tasaisesti. Lopputulos oli uskomaton: ei valkoista kalvoa, eikä tahmeaa kerrosta! Kasvot tuntuivat mattaisen silkkisiltä, kuin olisin juuri levittänyt iholleni meikinpohjustusvoiteen aurinkosuojan sijasta. Aurinkosuoja ei valunut pitkin kasvoja edes kuumalla säällä tai kuntoilun yhteydessä. Myöhemmin testasin aurinkosuojaa vielä meikkivoiteen alla, eikä siinä ollut minkäänlaisia ongelmia: meikkivoide levittyi vaivatta ja pysyi paikoillaan koko päivän. Edellisen aurinkosuojani kanssa vastaava kokeilu olisi saanut aikaan lähinnä donitsin kinuskikuorrutetta muistuttavan, tahmean, paksun ja epätasaisen lopputuloksen.

Mineral Sun Stick -aurinkosuojapuikon sisältämä titaanioksidi suojaa ihoa UV-säteiltä. Tehokas suojakerroin 50 / PA++++ suojaa sekä UVA- että UVB-säteiltä ja takaa sen, että iho ei pala paahteellakaan. Voide on helppo levittää iholle ja se on niin turvallinen, että sopii koko perheen käyttöön, sekä käytettäväksi myös raskauden aikana. Voidepuikko kulkee kätevästi mukana käsilaukussa, eikä tarvitse pelätä, että korkki aukeaa ja kuorruttaa laukun koko sisällön: kiinteä puikko pysyy kyllä kotelossaan. Puikon avulla voidetta on myös helppo lisäillä pitkin päivää.

En olisi ikinä uskonut, mutta Benton Mineral Sun Stick on nyt pysyvä osa meikkilaukkuni sisältöä. Se menee heittämällä ohi jopa kaikista kemiallisista aurinkosuojasuosikeistani ja voin hyvällä omallatunnolla suositella tuotetta kaikille, myös herkkäihoisille. Tiedän tuotteen olevan hyvä, koska jopa tavallisesti kaikesta kosmetiikasta viisveisaava mieheni ei suostu enää käyttämään muita aurinkovoiteita. Ajattelinkin hankkia lisää tätä tuotetta kesäksi. Hanki sinäkin omasi ennen helteitä! Lisätietoa Bentonin Mineral Sun Stick -aurinkosuojasta löydät täältä.

1 ajatus aiheesta “Benton Mineral Sun Stick – Uusi suosikkini aurinkovoiteissa”

  1. With my sensitive, acne-prone skin, I’m more fond of mineral, physical sunscreen. However, it normally takes a while to get the prior skincare products settle and absorb before I can apply sunscreen so there’s no pilling. With this sun stick, I can apply it very fast and easy right after my skincare routine, I don’t have to wait at all. It leaves no trace of white cast and feels very light on my skin. It also goes well under makeup. Best of all, the compact size of this sun stick is very convenient to bring while I am travelling! Absolutely in love with it!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0
OSTOSKORI