Korealainen kosmetiikka

Korealainen kosmetiikka on noussut nopeasti kasvavaksi trendiksi ympäri maailman tehokkaiden, laadukkaiden ja luonnonmukaisten tuotteiden ansiosta. Lisäksi korealainen kosmetiikka on tunnettu innovatiivisuudestaan: tuotteiden laatuun panostetaan valmistusprosessin joka vaiheessa, aina laadukkaista raaka-aineista toimiviin pakkauksiin. K-beauty on elämyksellinen, mutta ennen kaikkea perinteikäs ihonhoitokulttuuri, jonka toimivuuteen uskomme myös sinun ihastuvan!

Lue lisää korealaisesta kosmetiikasta

Vegaaninen tuote = Vegaaninen tuote

Näytetään tulokset 1–16 / 182

Miksi korealainen kosmetiikka?

Korealainen kosmetiikka on 2000-luvun alusta asti ollut nouseva trendi ympäri maailman. Ilmiötä selittää korealaisen kosmetiikan korkea laatu, hyvä hinta/laatusuhde sekä luonnollisilla ja puhtaat ainesosat. Korealaisessa kosmetiikassa on tyypillistä käyttää paljon erilaisia luonnosta olevia ainesosia, kuten vihreää teetä, etanaseerumia, rohtosammakonputkea ja jopa mehiläismyrkkyä. Valikoimamme tuotteet ovat laadukkaita, ja myös edullisia jos vertailukohdaksi ottaa vastaavanlaatuiset länsimaalaiset tuotteet. Me olemme tietenkin myös itse kovia korealaisen kosmetiikan kuluttajia, ja uskomme tuotteisiimme ja niiden laatuun kaikella sydämellämme.

Kaikki myymämme kosmetiikka on valmistettu Etelä-Koreassa, mikä on erittäin moderni ja kehittynyt talous, missä ihonhoito on ehkä suositumpaa mitä missään muualla maailmassa. Isot ja vaativat markkinat ovat johtaneet kovaan kilpailuun valmistajien kesken, minkä seurauksena maa pursuaa mitä erilaisempia ja toistaan laadukaampia kosmetiikkatuotteita ja valmistajia. Myös eläinkokeet on lailla kielletty Etelä-Koreassa, vaikkakaan se ei täysin varmasti takaa että kaikki Etelä-Koreassa valmistettu kosmetiikka on eläinkokeetonta. Tästä syystä olemme tarkkaan selvittäneet myymiemme valmistajien eläinkokeettomuuden, josta voit lukea lisää täältä.

Korealaiseen kosmetiikkaan ja ns. k-beautyyn liittyy muutakin kuin pelkät laadukkaat tuotteet. Koreassa ihonhoito on oleellinen osa kulttuuria, ja sillä on pitkä historia. Korealainen ihonhoito keskittyy paljon kokonaisvaltaisemmin ihon hyvinvointiin mitä perinteisempi läntinen ihonhoitokulttuuri. Termi k-beauty kuvaakin paitsi korealaisia kosmetiikkatuotteita, niin myös kokonaista ihonhoitokulttuuria joka eroaa omastamme.

Monet korealaisen ihonhoidon menetelmät ovat trendanneet, kuten useita kasvovesiä yhdistävä 7 skin -menetelmä ja kasvonaamioiden käyttö, mutta toisaalta sinun ei tarvitse tehdä asioita monimutkaiseksi nauttiaksesi korealaisesta kosmetiikasta. Todella monet kokeilleet ovat vakuuttuneet korealaisen kosmetiikan laadukkuudesta ja sen positiivisista vaikutuksista ihoon. Aloittelijana voit helposti kokeilla tuotteita vaikka vaihtamalla puhdistusnesteen ja/tai kosteusvoiteen korealaiseen versioon.

Korealaisen kosmetiikan historia

Kauneudella on perinteisesti ollut iso merkitys korealaisessa kulttuurissa. Koreassa elää vanha uskomus siitä, että ulkoinen olemus viestii henkilön luonteesta, ja tästä syystä ulkonäkö on perinteisesti ollut tärkeässä roolissa korealaisessa kulttuurissa. Kosmetiikan käyttöä voidaan jäljittää ainakin ajanlaskun alkuun ns. Korean kolmen kuningaskunnan kauteen. Erityisesti Goryeon dynastissa n. 900-1400 yläluokan kiinnostus taiteeseen ja kulttuurin näkyi myös kosmetiikan edistyksenä ja koristeellisena kaudenhoitona. Erilaisia kasviöljyjä ja kasvien tuhkaa käytettiin, ja kosmetiikka edistyi myös avautuneiden kauppasuhteiden antamien mahdollisuuksien ansiosta.

Goryeonin dynastian jälkeen tulleen Joseonin dynastian aikana n. 1400 - 1900 kauneusihanne siirtyi enemmän luonnolliseen ihonhoitoon meikkaamisen sijasta. Ihon hyvinvointi ja luonnollisuus nousivat entistä tärkeämmäksi korealaisessa kosmetiikassa. Taustalla olivat kungutselaisuuden opit sisäisestä kauneudesta. Tästä dynastian aikakaudesta myös myymämme Beauty of Joseon tuotemerkki on saanut nimensä.

Joseonin jälkeisessä ajassa korealainen ihonhoitokulttuuri on levinnyt ympäri maailmaa. Erityisesti 2000-luvun alussa maan ihonhoitokulttuuri ja sen kosmetiikkatuotteet ns. K-beauty on kasvanut valtavaksi trendiksi. Sen keskiössä on ihon hyvinvointi ja laadukkaat tuotteet, ja nykyään korealainen kosmetiikka ja ihonhoito onkin suositumpaa kuin koskaan.

Lähteet: Kirja The Korean Skincare Bible (Lilian Yang, Leah Ganse, Sara Jiménex), The Korea Times - Tracing history of cosmetics, Wikipedia - Cosmetics in Korea

Korealaiset ihonhoitorutiinit

Korealainen kauneudenhoito on erityisen kuuluisa kymmenvaiheisesta ihonhoitorutiinistaan. Vaikka rutiini voi kuulostaa haastavalta ja aikaavievältä, ei se sitä todellisuudessa ole. Ihonhoitorutiinin vaiheet ovat lyhyesti:

 1. Öljypohjainen puhdistus
 2. Vesipohjainen puhdistus
 3. Kuorinta
 4. Kasvovesi
 5. Hoitoneste
 6. Seerumi
 7. Kangasnaamio
 8. Silmänympärysvoide
 9. Kosteusvoide
 10. Aurinkosuoja (aamulla) tai yönaamio (illalla)

Kaikki vaiheita ei yleensä suoriteta joka kerta, esimerkiksi kuorintaa tai kangasnaamiota.

7 Skin -metodi taas on keskiössä kasvovesi, joka on tärkeä osa korealaista ihonhoitorutiinia. Vaikka kasvovesi ei ole korealainen keksintö, 7 Skin -metodi keksittiin Etelä-Koreassa. Metodin ajatuksena on se, että kasvovettä (tai vesimäistä hoitonestettä) imeytetään ihoon seitsemän ohutta kerrosta. Neste imeytyy ihoon paremmin, kun sitä lisätään vähän kerrallaan ja kosteutus on tehokkainta, kun nestettä kerrostetaan iholle. Voit lukea lisää 7 Skin ihonhoitometodista aiheesta kertovasta blogikirjoituksestamme 7 Skin ihonhoitometodi.

Mitä tarkoittaa k-beauty?

K-beauty tarkoittaa korealaista ihonhoitoa ja korealaista kosmetiikkaa.

Mistä voin lukea lisää korealaisesta kosmetiikasta?

Ehkä kattavin ja suosituin suomalainen blogi aiheesta on Virve Fredmanin blogi "Ostolakossa - Blogi minimalismista, kosmetiikasta ja onnellisesta elämästä".

Muita suomalaisia blogeja ovat esimerkiksi Rabbit Glow joka keskittyy erityisesti eettiseen kuluttamiseen, mukaanlukien vegaaninen kosmetiikka ja luonnonkosmetiikka. Blogi ei yksinomaan käsittele korealaisia tuotteita, mutta niitäkin blogissa käsitellään.

Scroll to Top
0
OSTOSKORI
 • No products in the cart.